Σαλάτες στη Σαρακοστή

Σαλάτες στη Σαρακοστή
Η Μεγάλη Ταχυδρομική είναι η προετοιμασία για την Bright Ανάσταση του Χριστού με τη μετάνοια, εμβάθυνση στην εσωτερική πνευματική ζωή, απόσπαση από την υλική πλευρά.

Οι πρώτες έξι εβδομάδες της νηστείας πριν από την Παρασκευή της έκτης εβδομάδας έχουν κανονικό όνομα της «Σαρακοστή». Έβδομον, η τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα – Μεγάλη Εβδομάδα ή τη Μεγάλη, εξ ου και το όνομα από τα δοκάρια. Κάθε ένα από τα σαράντα επτά εβδομάδες (λήγει την Παρασκευή την έκτη εβδομάδα της παραμονής του Σάββατο του Λαζάρου) σε mesyatseslove καλείται από τακτικό: 1η εβδομάδα της Σαρακοστής, 2η εβδομάδα της Σαρακοστής, κλπ, και τελειώνει με την εβδομάδα (Κυριακή απόγευμα) – με .. Ιερά καταμέτρηση εβδομάδα των ημερών εβδομάδα αρχίζει με την εβδομάδα (Κυριακή).
Η προετοιμασία για το Great Post συνιστάται εκ των προτέρων, τότε δεν θα φανεί τόσο βαρύ, όπως εκείνοι που πρόκειται να γίνουν γρήγορα για πρώτη φορά. Σε νηστεία, ωστόσο, μπορείτε να εισάγετε σταδιακά, για την νηστεία για πρώτη φορά παρέχονται διάφορα ανάγλυφα. Κάθε άτομο ο ίδιος καθορίζει πόσο χρειάζεται μια μέρα φαγητού και ποτού. Για τους πιστούς εν γένει, η τήρηση των τελετουργικών τελετουργιών (για παράδειγμα, προσευχές) είναι πιο σημαντική από την αυστηρή τήρηση μιας δίαιτας.

Υπάρχουν έξι βαθμοί αυστηρότητας νηστείας:
Όλα εκτός από το κρέας (καρναβάλι).
φαγητό ψαριών, “άδεια αλιείας” στη Σαρακοστή, μπορείτε να φάτε ψάρια μόνο σε διακοπές?
ζεστό φαγητό με βούτυρο (λαχανικό); “Άδεια για το κρασί και το πετρέλαιο”.
ζεστό φαγητό χωρίς λάδι, “βραστό χωρίς λάδι” – βραστά λαχανικά χωρίς φυτικό έλαιο?
κρύο φαγητό χωρίς λάδι, μη θερμαινόμενο ποτό (που μερικές φορές ονομάζεται ξηρότητα – δηλαδή ψωμί, φρέσκα, αποξηραμένα και ξινό λαχανικά και φρούτα).
πλήρη αποχή από τα τρόφιμα.

Αυτό που δεν μπορείτε να φάτε όλη τη Σαρακοστή

Κατά τη διάρκεια της Σας προτείνουμε την αποχή από:

Όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνουν κρέας και προϊόντα κρέατος
Όλα τα προϊόντα που περιέχουν γάλα και γαλακτοκομικά συστατικά, σκόνη γάλακτος
όλα τα προϊόντα που περιέχουν αυγά
ψάρια
φυτικό έλαιο και αλκοόλ
Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι είναι δυνατόν να οριστεί η απαγορευμένη τροφή με γυμνό μάτι. Το μεγαλύτερο μέρος της τσίχλας, για παράδειγμα, περιέχει ζελατίνη ζωικής προέλευσης, και επομένως εμπίπτει στην απαγόρευση της άπαξ. Μια παρόμοια εικόνα με σοκολάτα, αρτοσκευάσματα και ως επί το πλείστον “fast food”, η οποία επίσης απαγορεύεται.

Τι μπορείτε να φάτε σε ορισμένες ημέρες

Αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια της πιο σοβαρή θέση, είναι ευχάριστες εξαιρέσεις:

Τα φυτικά έλαια και τα κρασιά χρησιμοποιούνται στα Σάββατα και τις Κυριακές (εκτός από το Σάββατο της Μεγάλης Εβδομάδας). Το φυτικό έλαιο επιτρέπεται να τρώει στις ημέρες της μνήμης των πιο σεβαστών αγίων.
πιάτα με ψάρι μπορεί να μαγειρευτεί για διακοπές – στο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (7 Απριλίου) και η Βαϊοφόρος (η τελευταία Κυριακή πριν από το Πάσχα).
Τα αυγά ψαριών επιτρέπεται να τρώγονται στο Σάββατο του Λαζαρέβ (την παραμονή της Κυριακής των Παλατιών).

Χαλάρωση για τη νηστεία

Από μια αυστηρή δημοσίευση κυκλοφορούν:
Ηλικιωμένοι
Ασθενείς (πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό)
Παιδιά (μπορείτε να περιορίσετε την κατανάλωση γλυκών, αν είναι δυνατόν)
Έγκυες γυναίκες (συστάσεις γιατρού)
Νωρίτερα ήταν δυνατό να αποφύγουμε τη νηστεία στους στρατιωτικούς και τους ταξιδιώτες, αλλά τώρα υπό τις συνθήκες της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, αυτή η εξαίρεση δεν ισχύει πλέον.

Τι μπορείτε να φάτε στη Σαρακοστή

Στη Σαρακοστή είναι ιδιαίτερα σημαντική η έγκαιρη χρήση του πρώτου και του δεύτερου πιάτου σε καυτή μορφή.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Παρασκευάσματα στο σπίτι: τουρσιά και ξινόγαλα, λαχανικά και μούρα, χυμοί και μαρμελάδες.
Κατεψυγμένα και φρέσκα λαχανικά, φρούτα και μανιτάρια, καθώς και καρύδια, φασόλια, σπόροι, αποξηραμένα φρούτα.
Πράσινα και μπαχαρικά όλων των ειδών: είναι σε θέση να διαφοροποιήσουν οποιοδήποτε πιάτο.
Νηστίσιμα φαγητά: μαγιονέζα σόγιας, γιαούρτι, γάλα, τυρί cottage και το τυρί, καθώς και νηστίσιμα ειδικά γλυκά (που εμφανίστηκαν πρόσφατα στα ράφια των σούπερ μάρκετ).
Δημητριακά, ψωμί και αρτοσκευάσματα που δεν περιέχουν muffins.
Κατ ‘εξαίρεση, μπορείτε να διαφοροποιήσετε το μενού με θαλασσινά: καλαμάρι, μύδια και γαρίδες.

1 εβδομάδα Μεγάλης Σαρακοστής (εβδομάδα του θριάμβου της Ορθοδοξίας, εβδομάδα Feodorov)

Πρώτη εβδομάδα (Εβδομάδα) της Σαρακοστής – για την ορθόδοξη παράδοση, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα ένθερμη προσευχή και νηστεία. 1η εβδομάδα της Σαρακοστής ονομάζεται μερικές φορές «Feodorovoy την εβδομάδα.» Στην υπηρεσία Ναό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στο Μεγάλο Απόδειπνο διαβάζεται σε τμήματα του Μεγάλου Κανόνος του Αγίου Ανδρέα της Κρήτης, και την Παρασκευή για την προσευχή – Παρακλητικός Κανών του Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Tyrone (εξ ου και το όνομα της πρώτης εβδομάδας) και πραγματοποίησε την Κολυβά ευλογία (Kuti).

Τι υπάρχει;

Την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή συμπεριλαμβανομένης – ξηρής διατροφής, ωμής τροφής ακόμη και χωρίς φυτικό έλαιο. Οι πιστοί (λαϊκοί) επιτρέπεται να τρώνε μαγειρεμένα φαγητά, επιτρέποντας κατ ‘εξαίρεση φυτικό έλαιο.
Για παράδειγμα, στις δύο πρώτες ημέρες της πρώτης εβδομάδας νηστείας, ο υψηλότερος βαθμός νηστείας έχει καθιερωθεί – σε αυτές τις μέρες, η γενική αποχή από τα τρόφιμα γενικά συνταγογραφείται. Περαιτέρω, συνιστάται η αποχή και η μετριοπάθεια στην κατανάλωση. Μπορείτε να φάτε σπιτικά παρασκευάσματα, σαλάτες από λαχανικά και φρούτα χωρίς φυτικά έλαια, άπαχες σούπες κλπ.
Τις μέρες, όταν μετά την προϋπόθεση xerophagy θα πρέπει να προετοιμάσει μια σαλάτα από ωμά λαχανικά, λάχανο τουρσί και τα τουρσιά, τα οποία δεν συμπληρώθηκε με λάδι, και μια ποικιλία από σαλάτες σάλτσα με βάση το οξικό ή χυμό λεμονιού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε καρύδια και σταφίδες. Οι σαλάτες φρούτων μπορούν να γεμιστούν με μέλι.

Σημαντικές ημέρες

Η Δευτέρα της πρώτης εβδομάδας είναι η αρχή της Σαρακοστής. Δευτέρα στο λαό ονομάζεται “καθαρό”: οι άνθρωποι πλένουν, αλλάζουν τα εσώρουχα τους, οι πρόγονοί μας αυτή την ημέρα απέφυγαν από τα τρόφιμα. Την Καθαρή Δευτέρα, ξεπλένουν τα στόματά τους για να ξεπλύνουν τα ίχνη των φαγητών skunk που τρώγονται στο Shrovetide.

Την Παρασκευή της πρώτης εβδομάδας μαγειρεύουν, τροφοδοτούν και τρώνε κολιό (βρασμένο σιτάρι με μέλι).

Το Σάββατο οργανώνουν ένα “ζυμωτήριο” για την εβδομάδα Pancake για να ψήνουν φρέσκα τηγανίτες σε άπαχο λάδι.

Την πρώτη Κυριακή των Νηστειών – Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζεται η προσκύνηση ανάκτηση της μνήμης των αγίων εικόνων, η οποία συνδέεται με τη μνήμη της νίκης της καθολικής Εκκλησίας έναντι των αντιπάλων της Ορθοδοξίας.

Γενικά, ο κύριος σκοπός της νηστείας είναι να εγείρει ηθικά ένα άτομο και να μην τον αναγκάσει να πεθάνει, αρνούμενος φαγητό. Ο σωματικός καθαρισμός πρέπει να συνδυαστεί με την απαλότητα των ηθών και τη μεταμόρφωση της ψυχής. Μετά από όλα, όπως γνωρίζετε, η νηστεία χωρίς προσευχή είναι απλώς μια δίαιτα.

Loading...