Καλύτερες Συνταγές: Adjika

Καλύτερες Συνταγές: Adjika

Είναι απότομη και αρωματικά μπαχαρικά, διεγείρει την όρεξη και δίνει μια πικάντικη πινελιά σε διάφορα πιάτα, έχει μια υφή πάστας, συνήθως κόκκινο (αλλά μπορεί να είναι πράσινο). Αποτελείται από: κόκκινη ή πράσινη πικρή πιπεριά, σκόρδο, πικάντικα βότανα, καρύδια και αλάτι. Το Adjika χρησιμοποιείται με τηγανητό κρέας, πουλερικά, καθώς και με πολλά άλλα πιάτα (μερικοί γκουρμέ προτιμούν συνδυασμό πεπονιού και αϊϊκά).

 

Λόγω της ευρείας δημοτικότητας των συνταγών έχουν γίνει πολύ διαφορετικές και μερικές φορές πολύ διαφορετικές από τις κλασικές:

  • Κόκκινο οξεία Adjika – aparpyldzhika – σύνθεση: Πιπεριές – σκελίδες 500 g-6-8 σκόρδο, σπόροι kindzy- 15 g, άνηθο – 10 g, βασιλικό – 10 g και αλμυρά – 10 g, το αλάτι και τα καρύδια για γεύση. Χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα λαχανικών, κρέατος και ψαριών.
  • Πράσινο Adjika – ahuskhuadzhika – σύνθεση: άφθονο πράσινο βότανα – πικάντικο χόρτα (κόλιανδρο, δυόσμο, άνηθο, θρούμπι, βασιλικό) – 500 g, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι. Χρησιμοποιείται κυρίως ως καρύκευμα για πιάτα από γαλακτοκομικά προϊόντα.

Έτσι, για παράδειγμα, οι ντομάτες δεν αποτελούν μέρος της παραδοσιακής adzhika, αλλά μερικές σάλτσες για ομοιότητα και οξύτητα καλούνται “adzhiki”.

 

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Adjika, μπορείτε να δοκιμάσετε και να προσθέσετε τα μήλα, τις ντομάτες, τα καρότα στο γούστο σας, στηριζόμενοι στα βασικά συστατικά.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΗ ADJIK

Καλύτερες Συνταγές: Adjika

Η Adjika είναι ένα ζεστό σνακ της Αμπχαζίας, το οποίο έχει γίνει δημοφιλές με πολλές ρωσικές νοικοκυρές. Ένα από τα κύρια συστατικά της ρωσικής κουζίνας κατά την προετοιμασία του Adzika είναι οι ντομάτες, αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η προετοιμασία της Adzika στο σπίτι σύμφωνα με την κλασική συνταγή δεν περιλαμβάνει τη χρήση ντομάτας.

 

Η λέξη “adjika” στην Αμπχαζία σημαίνει “αλάτι”. Η εμφάνιση της συνταγής για αυτό το καρύκευμα οφείλεται στους αφθονικούς βοσκούς. Όταν οδήγησαν τα κοπάδια των προβάτων τους σε νέα βοσκοτόπια με νέους χόρτο, που βρίσκονταν στα βουνά, έτσι ώστε τα πρόβατά τους κέρδισαν βάρος πιο γρήγορα, τους έδωσαν αλάτι. Ωστόσο, το αλάτι εκείνη την εποχή ήταν ακριβό, επειδή δεν ήταν διαθέσιμο όπως είναι τώρα. Ως εκ τούτου, οι βοσλοί κατέφυγαν στην κλοπή αλατιού, και για να αποτρέψουν αυτό, οι ιδιοκτήτες πρόσθεσαν αλάτι στο πιπέρι αλάτι.

 

Αλλά οι επιχειρηματίες βοσκός βρήκαν μια διέξοδο. Προσθέτοντας σε ένα τέτοιο αλάτι μερικά βότανα, σκόρδο και διάφορα καρυκεύματα, οι βοσλοί έλαβαν ένα πρόστιμο πικάντικο μίγμα. Το προκύπτον μίγμα άρχισε να ονομάζεται «apyrpyl-JICA» σημαίνει ότι η Αμπχαζίας «αλάτι πιπέρι» ή «adzhikttsattsa» – «αλάτι, τρίβεται με κάτι» Είναι αυτό το οξύ σνακ στον κόσμο που ονομάζεται adjika.

 

Η κλασική συνταγή για την προετοιμασία του Adjika περιλαμβάνει τη χρήση μόνο πιπέρι, αλάτι και σκόρδο. Αυτό το ζεστό σνακ είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε τραπέζι της Αμπχαζίας. Η αληθινή διαδικασία της προετοιμασίας της Adzika έχει έρθει σε μας εδώ και πολλούς αιώνες.

 

Σε μια ειδική επίπεδη πέτρα, που ονομάζεται terochik (ahaya), αλάτι και πιπέρι και το σκόρδο είναι προσεκτικά και μακρύ τρίβονται. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, λαμβάνεται ένα μίγμα azhichnaya, το οποίο μοιάζει με το δικό του είδος βουτύρου. Αυτό adzhika ονομάζεται “Αμπχαζιανό πετρέλαιο”. Αυτό το “λάδι” παρασκευάστηκε με βάση καπνιστή πιπεριά και αποτέλεσε το κύριο μέρος των διατάξεων του πολεμιστή, του ναυτικού ή του κυνηγού.

 

Σήμερα η κλασική συνταγή για τον Adzika έχει ελαφρώς απλουστευθεί. Αντί ενός τεχνικού, χρησιμοποιήστε ένα συμβατικό μπλέντερ, ένα μίξερ ή ένα μύλο κρέατος, και εφαρμόστε όχι το καπνιστό πιπέρι, αλλά φρέσκο.

 

Για την παρασκευή της οξείας ή «αρσενικό» adzhika ανάγκη 1kg πικρή κοκκινοπίπερο, ¾ φλιτζανιού αλάτι (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως), 0,5 kg του σκόρδου και 0,5 φλιτζάνια διαφορετικών καρυκευμάτων – λυκίσκο – suneli, κορίανδρο, άνηθο.

 

Η χρήση του σκόρδου και του καυτού πιπέρι παρέχει επίσης απότομη adjika. Κατά την προετοιμασία αυτού του adzhika πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Για την προστασία του δέρματος των χεριών και των ματιών από εξωτερικά εγκαύματα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν γάντια από καουτσούκ και μια πλαστική σακούλα για τη συλλογή των περιεχομένων. Κάποιος μπορεί μόνο να φανταστεί πώς ένα τέτοιο μείγμα δρα στους τοίχους του γαστρικού βλεννογόνου.

 

Είναι φυσικό να χρησιμοποιείτε τέτοια adzhika μόνο για άτομα με εξαιρετική σωματική υγεία. Ως εκ τούτου, η κλασική συνταγή μπορεί να αλλάξει ελαφρώς για να μαλακώσει τη γεύση. Για να γίνει αυτό, μέρος της ζεστής πιπεριάς μπορεί να αντικατασταθεί με γλυκό βουλγαρικό. Η αναλογία μπορεί να είναι διαφορετική, η ιδανική συνταγή είναι 800 γραμμάρια Βουλγαρίας και 200 ​​γραμμάρια ζεστού πιπεριού. Αυτό σίγουρα δεν είναι μια κλασική συνταγή, αλλά ο Adzika δεν είναι τόσο οξύς.

 

Το πιπέρι καθαρίζεται, οι σπόροι και οι μίσχοι απομακρύνονται, πλένονται και στη συνέχεια αλέθονται σε μπλέντερ ή μύλο κρέατος. Το σκόρδο και τα μπαχαρικά είναι επίσης αλεσμένα, τότε όλοι συνδυάζουν και προσθέτουν αλάτι. Βότανα (μαϊντανός, άνηθο, κόλιανδρο ή regan) μπορούν να προστεθούν στη γεύση. Ιδανικά, το προκύπτον μίγμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και παχύ.

 

Σήμερα συνταγές για το σπίτι adzhika και κάθε ερωμένη έχει τη δική του. Τι δεν προστίθεται σε αυτό: ντομάτες, καρότα, μήλα, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές, χρένο, μελιτζάνα, καρύδια και φυτικά έλαια. Είναι σαφές ότι οι συνταγές αυτές δεν είναι καθόλου παραδοσιακές.

 

Φέρνουμε στην προσοχή σας την πιο κοινή και μία από τις πιο επιτυχημένες συνταγές μαγειρικής Adjika στο σπίτι, το λεγόμενο “θηλυκό adzhika”. Αυτό το adzhika αποδεικνύεται πολύ νόστιμο, τρυφερό και πικάντικο και μπορεί να χρησιμεύσει ως ανεξάρτητο πιάτο και όχι μόνο ως καρύκευμα για κρέας και λαχανικά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ AJIKI. AJIKA ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΟ

Καλύτερες Συνταγές: Adjika

Για την παρασκευή του απαιτείται 2.5 κιλά φρέσκιας ντομάτας, η οποία στη συνέχεια μπορεί να αντικατασταθεί από προαιρετικά 3 λίτρα χυμό ντομάτας, 1 κιλό καρότα, πιπέρι και τα γλυκά κομμάτια μήλου 3 πιπέρι καγιέν. Όλα τα λαχανικά και τα μήλα θα πρέπει να πλυθούν καλά, στη συνέχεια να καθαριστούν και τρεις φορές να περάσουν από ένα μηχανή. Το προκύπτον μίγμα βράζει για μία ώρα, ενώ αναδεύεται περιστασιακά. 5 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος πρέπει να προστεθούν 200 g σκόρδο, 150 g ζάχαρης και το ηλιέλαιο, 150 ml ενός ξύδι 9%, τέταρτο φλιτζάνι ολικής αλέσεως άλας. Όλοι ανακατεύτηκαν καλά, έφτασαν σε βρασμό και απενεργοποιήθηκαν. Το προκύπτον μίγμα χύνεται σε αποστειρωμένα βάζα και περιστρέφεται για το χειμώνα.

 

Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή adzhika βγαίνει απαλή, βιταμίνη και όμορφη. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σνακ για πιάτα με βάση το κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, πατάτες, ζυμαρικά. Μπορεί επίσης να λιπαίνεται με ψωμί, όπως το βούτυρο. Εάν δεν σας αρέσει οξεία adzhika, τότε κατά το μαγείρεμα, θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα του σκόρδου και του πιπεριού.

Loading...